Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Zprávy

Bude třeba dataprojektor nebo pojedeme ještě podle meotaru?

publikováno 14.10.2014

"Hanušo, připravte meotar...!"

Vážení a milí,

zrovna v tuto chvíli se mezi některými pétanquisty, tedy vrhači kulí rozhořela "dyškuze", neřkuli spor. O co? - O to, milý Otto...!

Prostě, když viděli náš - a nejen náš - "plakát" na nejbližší turnaj, zachtělo se některým z nich "plakat". Že prý tedy a zda-li prezence či prezentace? Jářku těžko, ba přetěžko říci! Já to klidně odprezentuji, ale o prezenci, natož potom přítomnosti hráčů míti přehledu stejně nebudeme. Možná, řeknete si, hnidopiši. Ale pro milovníky jazyka mateřského, možná i otcovského či bratrského, dosti kardinální otázka, aniž by snad jejich ambice směřovaly k úřadu zrovna přímo kardinálskému.

Inu - nejsnadnější snad pogůgliti, tedy zeptati se strýčka Gůgla, co poslední dobou i známého a populárního děda Vševěda strčit do kapsy dokáže!

A co nám bylo v tom dotazu poraděno? Tady jsou k problému některé rady:

http://forum.kulicky.com/viewtopic.php?f=3&t=539

http://forum.mujglock.com/zahajeni-zavodu-prezentace-ci-prezence-strelcu-t7170.html

Já osobně se kloním k prezenci, přijde mi to i tak trochu logické. Ale zase na druhou stranu řeči se vedou, pivo se pije a voda ve Vltavě plyne... - však znáte to!

A jak tedy Vy? Co Vy si o tom "myšlíte"?

(P)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Ajlan | 15.10.2014 23:41
Já bych to jako oříšek rozhodně neviděla. Kdo má jen trochu citu pro jazyk český, je mu jasný rozdíl mezi prezencí a prezentací.Pokud však jsou mezi námi zastánci obou těchto výrazů, pak jest možno minimálně na turnajích mistrovských učiniti radost všem. Neboť dostavím se k prezenci, kde bude odškrtnuto mé jméno a posléze provedu prezentaci své příslušnosti k ČAPEK předložením své hráčské licence. U turnajů regionálních bych pro jistotu volila termín REGISTRACE, aby se odstranil tento problém a všichni mohli vypustit podobné pochybnosti z hlavy a věnovali se taktice a technice hry
Osobní profil Scotty | 15.10.2014 15:47
A že by nový Lanďák ?
Osobní profil podivin | 15.10.2014 10:45
Ano, správně! R E G I S T R A C E

Dobu jsem si rozhodně nepopletl, to možná byli jiní. Včera někdy kolem 8. večerní jsem byl nepřímým svědkem diskuze dvou nejmenovaných pétanquistek na toto téma. Takže myšLenka samotná není rozhodně z mé hlavy. Asi bych si zmíněné problematiky ve shonu běžného dne nejspíše ani nepovšiml. - Já tedy jen reagoval. Rozhodně je to zajímavý jazykovědný oříšek, který ani v jiných klubech věnujících se i jiným sportům (např. kuličky) nezůstává stranou - viz odkazy na jejich diskuzní fóra.
Rozhodně ale vypadá přitrouble, když někdo používá cizích výrazů - a používá je nesprávně, na nesprávných místech, v nesprávných souvislostech.
Mám pocit, že termín "registrace" bude nejspíše nejvíce používáníhodným.
Takže asi tolik.

PS - A Kefalín, a čo vlastně rozumjetě pod tým henten oným "omg,jj,4you"? Nesignalizujetě západným imperyjalistom?
Osobní profil Scotty | 15.10.2014 6:08
Myslím, že jsi si popletl dobu. Podívej se na rok narození do občanky, druhé číslo je 9 ne 8. V dnešní době (omg,jj,4you) jsou podobné úvahy úsměvné.Hlavně, aby všichni tu registraci stíhali a dočetli se, kdy končí.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery