Úvod » Zprávy

Návrhy změn Soutěžního řádu MČR klubů.

publikováno 30.11.2014

Jako kapitán družstva SK SAHARA pro MČR klubů jsem dostal návrh změn Soutěžního řádu pro MČR klubů. Chtěl bych touto cestou demokraticky oslovit členstvo o názory než se za klub SK SAHARA vyjádřím. Názory a postřehy prosím napište do komentáře. Dík Scotty

Vážení kapitáni,

 

dovolte mi Vás informovat o změnách Soutěžního řádu MČR klubů - Ligových soutěží v pétanque. Na základě Vašich podnětů STK rozhodla o následujícím:

 

1. V případě, že se tým, který postoupil do další fáze soutěže, vzdá účasti, přechází toto právo na dalšího v pořadí.

 

2. Pořadatel má povinnost zajistit sociální zařízení a možnost občerstvení po celou dobu konání

 

3. Jednotlivá dvojhřiště se před každým utkáním losují. Pořadatel si nemůže pevně určit hřiště, na kterých bude hrát své zápasy.

 

4. V Extralize nemůže startovat více jak jeden tým z jednoho klubu. Za stávajícího stavu má Vrchlabí výjimku - v Extralize smí nastoupit dva týmy, dokud jeden z nich nesestoupí. 

 

5. V případě dvou a více týmů z jednoho klubu v určité úrovni soutěže (Extraliga, 1. liga) musí být součástí přihlášky striktní soupisky. Soupiska se může doplnit pouze o nové hráče, kteří přistoupí do klubu v průběhu roku.

 

6. Při nepřítomnosti týmu na jednom kole MČR klubů se jeho utkání kontumují ve prospěch soupeřů a propadá jistina 1000Kč. Při druhé nepřítomnosti pak dochází k diskvalifikaci a jeho dosavadní utkání se anulují.

 

7. Nejzásadnější bod - došlo hodně připomínek na 3-bodovou výhru a pořadí kritérií v tabulce. STK navrhuje dvě varianty, které reflektují převážnou většinu podnětů:

 

a) "Fotbalová varianta"

Soutěž zůstane ve stejné podobě, pouze se zruší 3 body za výhru 6:0. Druhým kritériem po velkých bodech zůstane poměr vyhraných zápasů (malé body). Vzájemný zápas jako třetí kritérium.

 

b) "Hokejová varianta"

Bodování utkání zůstane stejné (i s 3 body za 6:0). Odehrají se 4 kola systémem každý s každým, jako dosud. Přibude pátý termín, ve kterém se odehraje KO (semifinále, finále, o 3. místo). 5. a 6. tým po základní části setrvává v Extralize. Týmy na 7. a 8. místě sehrají baráž s prvními dvěma týmy z 1. ligy.

 

"Hokejová varianta" odstraňuje spekulace, které kritérium by mělo rozhodovat o reprezentantu ČR. Rozhodne se totiž ve vzájemných soubojích, které jsou nejspravedlivější. Zároveň se zachová možnost získat v základní části 3 body, čímž nebude docházet k zápasům "o ničem". V KO už o body nejde. Základní část nicméně neztratí na důležitosti, půjde o pozici k záchraně v soutěži, postupu do KO a v neposlední řadě pozici pro KO. Baráž pak nabídne přímou konfrontaci mezi nejlepšími týmy 1. ligy a nejhoršími z Extraligy a zajistí, že v Extralize budou nejsilnější možné týmy. Pátý termín připadne na sobotu.

Změna je to poměrně rázná, ale vzhledem k tomu, že dost kapitánů považuje stávající systém za nedokonalý, je změna potřeba.

 

Zároveň Ligová komise reflektuje požadavek přesunout MČR klubů na soboty. Termínovka je díky mnoha různým MČR, Centrope a Prestigím velmi nabitá, nicméně letos jsou zvoleny vhodné termíny tak, že pouze v jednom případě následuje pracovní den:

1. kolo: 8.5. pátek (svátek)

2. kolo: 5.7. neděle (následuje svátek v pondělí)

3. kolo: 12.9. sobota

4. kolo: 4.10. neděle

případné 5. kolo: 10.10. sobota

 

Prosím Vás tedy o vyjádření do 31.12.2014, zda je pro Vás varianta b) přijatelná. Nechceme to přímo rozhodovat sami bez informování členské základny, aby se poté zbytečně nezvedla vlna protestů. Pokud se sejde více záporných vyjádření, bude platit varianta a).

Po Novém roce pak budou jednotlivé změny zaneseny oficiálně do Soutěžního řádu.

 

Děkuji za pozornost,

Vladimír Brázda

člen Ligové komise

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Scotty | 30.11.2014 9:06
Těším se Vaše názory prosím ať stihneme termín pro odpověd do 31/12/2014

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery