Úvod » Zprávy

Valná hromada SK SAHARA Vědomice ..................13/3/2015

publikováno 05.03.2015

Zde předkládám členstvu pétanque klubu SK Sahara Vědomice zprávu o činnosti klubu za rok 2014. Zpráva bude přednesena na Valné hromadě SK Sahara Vědomice dne 13/3/2015 Velké poděkování spisovatelce klubu PAVLE ....díky.

Výroční zpráva pétanque klubu SK Sahara Vědomice za rok 2014

 

Rok 2014 se stal z hlediska našeho oddílu spíše průměrným co do sportovních výsledků, zároveň však velice úspěšným v pořadatelství turnajů i v rozšiřování základny aktivních hráčů.

V roce 2014 měl náš oddíl 21 registrovaných hráčů, z nichž 18 se zúčastnilo alespoň jednoho oficiálního turnaje České asociace pétanque klubů. Nejaktivnějšími hráči v rámci našeho klubu, byly Jiřina Demčíková a Pavla Beranová, které odehrály 28 turnajů a staly se tak i nejaktivnějšími hráči v rámci celé republiky. Devět hráčů klubu se pak zúčastnilo více než 10-ti turnajů, což svědčí o aktivním přístupu oddílu k reprezentaci SK Sahary Vědomice.

V roce 2014 jsme uspořádali 3 turnaje v rámci série asociace ČAPEK . Těchto turnajů se zúčastnilo 298 hráčů z celé republiky i ze zahraničí. Dále jsme měli možnost uspořádat MČR dvojic, kterého se zúčastnilo 156 hráčů. Neplánovaně jsme se stali pořadateli MČR jednotlivců a MČR ve střelbě na přesnost. Původní organizátor musel z technických důvodů akci zrušit prakticky na poslední chvíli a vedení asociace tak zoufale hledalo klub, který by byl ochoten a schopen takto náročné turnaje v rámci jednoho víkendu zorganizovat. Volba padla na SK Saharu, jako osvědčeného organizátora s dostatečným počtem regulérních hřišť a dobrým technickým zázemím. Byla to pro nás obrovská výzva, neboť na tak náročnou a sledovanou akci se kluby připravují běžně několik měsíců a my jsme měli dva týdny, ale přijali jsme ji. Na tyto turnaje přijelo 176 hráčů z celé republiky a celou akci zhodnotili kladně. O tom, že se nejednalo o běžný pořadatelský počin svědčí i fakt, že SK Sahara bylo na výroční schůzi ČAPEK vysloveno velké uznání a poděkování za práci vykonanou pro asociaci pétanque.  V rámci propagace jsme rovněž v červenci zorganizovali jeden turnaj pro veřejnost, kterého se zúčastnily i děti, senioři a hendikepovaní spoluobčané.

Při pořádání turnajů jsme tedy byli úspěšní a můžeme tvrdit, že jsme je organizačně dobře zvládli a hráči z celé republiky i ze zahraničí se k nám rádi vracejí. Musíme tedy poděkovat těm členům klubu, kteří mají na hladkém průběhu domácích turnajů zásluhu.

Hlavním sportovním cílem loňského roku bylo udržet se v klubové extralize, nejvyšší klubové soutěži u nás, tedy mezi osmi nejlepšími kluby republiky. Toto se nám bohužel nepodařilo, obsadili jsme sedmé, tudíž sestupové místo a v letošním roce budeme hrát 1.ligu a usilovat o návrat zpět mezi osm nejlepších.

O velmi aktivním přístupu našich hráčů k reprezentaci svědčí fakt, že se nám podařilo sestavit čtyři trojice reprezentující Českou republiku ve slovenské Galantě na evropském seriálu Centrope, kde trojice Simona Horáčková, Robert Lapihuska a Milan Lapihuska ml. v silné konkurenci nejlepších evropských hráčů dosáhli na velmi pěkné 16 místo. Rovněž jsme se v počtu tří družstev účastnili již tradiční zimní klubové ligy, kterou pořádá klub UBU Únětice. Tolik tedy ve stručnosti o sportovní a organizátorské činnosti našeho klubu.

V loňském roce jsme se zaměřili rovněž na prezentaci pétanque. Oslovili jsme širší veřejnost ale také vědomický spoluobčany. Výsledkem je, že sezónu 2015 začínáme s 26 aktivními a zaregistrovanými hráči. Uvítali jsme, že si k nám našli cestu vědomičtí senioři a velmi aktivně se podílejí na akcích klubu. Do budoucna bychom chtěli ještě více než dosud oslovit především mládež. Rádi bychom v roce 2015 uspořádali nejméně jednu akci pro děti a také bychom se chtěli pokusit o spolupráci s domem dětí a mládeže v Roudnici, gymnáziem a základními školami v okolí. V juniorech je budoucnost všech sportů a tedy i pétanque a my bychom své zkušenosti a lásku k tomuto sportu chtěli dále předávat.

Webové stránky oddílu, které slouží jednak k oddílové komunikaci, ale především k prezentaci vědomického pétanque jsou stále aktivní. Lze zde najít vše co k pétanque patří, jsou aktualizovány a k dispozici veřejnosti.

Tolik tedy shrnutí roku 2014. V roce letošním budeme pořádat 3 turnaje v rámci ČAPEK, bylo nám svěřeno pořadatelství MČR smíšených dvojic a po loňském úspěchu i MČR ve střelbě na přesnost. Dosud není jisté, zda se bude konat MČR jednotlivců, ale pokud ano, jsme i zde velcí kandidáti na pořadatelství. Doufáme, že se všech úkolů které nás čekají dobře zhostíme a rok 2015 bude pro nás nejméně tak úspěšný, jako ten předchozí.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Scotty | 16.03.2015 7:34
Hlavní body z Valné hromady SK Sahara Vědomice
Za náš klub pétanque se zúčastnilo 6 členů :
Tomáš Piller
Pavla Beranová
Milan Lapihuska sen.
Milan Lapihuska jun.
Milan Demčík
Jiřina Demčíková
Po procesních záležitostech byly přečteny zprávy o činnosti klubů fotbal muži,ženy,dorost,přípravka,pétanque,volejbal.
Hlavní bodem a středem diskuse se stal podnět na zvýšení členských příspěvků.
Bylo schváleno toto :
Dospělí...........1000 Kč / rok
Senioři a junioři 500 Kč / rok

Příspěvky je možno uhradit ve dvou splátkách a to do 30/6 s kontrolou do 30/7. Druhá část do 30/11 s kontrolou do 31/12.
Prosím tedy , aby jste počítali s touto změnou.
Na Valné hromadě přednesl informační zprávu o stavu stavby sportovního zázemí pro všechny kluby SK Sahara Vědomice pan Václav Tyl.
Plán bude dodržen - kolaudace květen - červen 2015.
Hlavní společnou akcí všech klubů bude sportovní den k otevření nově postavené budovy. Termín ASI ... 27/6/2015. Vše bude ještě upřesněno.
Snad je to v kostce vše.
Až se dostanu k zápisu z Valné hromady dám ho k dispozici na naše webky.
Sahara GO GO GO
Osobní profil Scotty | 05.03.2015 8:15
Děkuji kronikářce klubu

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz