Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Zprávy

6.4.2015- II.Scottyho košonek

publikováno 06.04.2015

Aneb velikonoční variace na pétanque, kulatiny a tři druhy počasí.

Že se i letos bude konat Scottyho košonek, to jsme tak nějak tušili. Ale nebyl by to náš prezident, aby opět něčím nepřekvapil. Klubový tento turnaj nebude se letos konati v září, ale právě na velikonoční pondělí a bude spojen s oslavou Moničinných kulatin. Takto nějak pravil e-mail, který jsme před týdnem neočekávaně obdželi. Jali jsme se tedy pečlivě sledovati chmurné předpovědi meteorologů v očekávání nejhoršího. Sobotní turnaj v Brně nás namlsal krásným počasím a tak jsme se začali těšit i na to sváteční kutálení na Scottyho firemním dvorku.

A právě dnes tedy nastal ten očekávaný den. Dopoledne to ovšem vypadalo na úplně jinou koulovačku. Za okny byl prosinec včetně bílých střech, chumelenice a ledového větru. Nu což, Tomáš sliboval teplou polévku, teplý guláš a teplo zázemí své firmy. Tím se jaksi vyváží studený vítr, studené koule i studené pivo no ne? A tak jsme se hodinu po poledni všichni opravdu sešli ve Chvalíně. Po sněhu tou dobou už ani památky, naopak obloha jak šmolka a Sluníčko hezky hřálo. Nejprve jsme, jak se sluší, oslavenkyni zahrnuli gratulacemi, záplavou květin a balíčky všelikého obsahu a pak už jsme s napětím očekávali, jak že nám to letošní klubové supermele pan preziden Piller rozlosuje.

Turnaj se hrál již tradičně podle pravidel Scotty-cz, což znamená čtyři kola supermele, pak součet bodů a finále nejúspěšnějších. A protože Scottyho pohár je jen jeden, do finále 1x1 se snaží všichni probojovat co jim síla a pétanque um stačí. Vedly se tudíž již od prvního kola líté boje na nelítostném povrchu Tomášova nádvoří. A abychom to neměli vůbec snadné, k hladkému, dosti svažitému terénu, olemovanému zákeřnými zákoutími ze štosů palet a přepravek, odkud jsme dolovali zaběhlé koule, pokud nám zrovna neutekly přes celý dvůr, se přidaly rozmary aprílového počasí v plné síle. Slunečné počasí se v průběhu odpoledne poctivě vystřídalo se sněhovou vánicí i ledovým deštěm a to minimálně ve třech periodách. Abychom to měli obzvláště pestré, dokonce v jednu chvíli i blesk a hrom byl. Prostě měli jsme to se všemi efekty, na které si jen lze vzpomenout. Dokonce jsme se v průběhu posledního kola museli před nepřízní zbaběle stáhnout pod přístřešek.

Po dohrání základní části, došlo na sčítání úspěchů a odečítání proher. Na posledním místě skončila Renata a stala se tak majitelkou pěkné ceny. Třetí místo si vybojovala Jiřka Demčíková. Do finále z druhého místa a skórem +25 bodů pak postoupila Pavla Beranová proti prvnímu Jindrovi Kaucovi s +27 body. Aby se nepostoupivší většina nenudila a v teple zázemí neopíjela, byla rozlosována do dvojek a trojek a nelítostně vyhnána na hřiště k závěrečným a již přátelským mačům.

Finále dopadlo dle očekávání. Na těžkém terénu se jasně projevila větší herní zkušennost Jindry a tak zvítězil hladce 13:2. Jindrovo jméno se tak brzy po právu ocitne na podstavci pěkného poháru hned pod jménem loňského vítěze, kterým byl Tomáš. Aby snad Jindrovi nebylo líto, že pohár je putovní a bude jen jeho dočasným majitelem, dostal nádavkem karton piva.

Turnaj se povedl. Všichni jsme se dobře bavili, pojedli, popili a vydrželi až do večera. Nezbývá, než poděkovat Tomášovi a Monice za pěkně strávený den a těšíme se na příští ročník. Klidně už v lednu, jsme čím dál otužilejší :-)

 

Ještě s čerstvými zážitky v hlavě sesmolila Ajlan. Celou fotogalerii najdete jako vždy na http://ajlan.rajce.idnes.cz/

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Jack | 08.04.2015 8:28
Ale zato v sobotu 20 stupnu
Osobní profil Scotty | 08.04.2015 7:27
Děkuji naší sportovní redaktorce za příspěvek a návrat k tradici příspěvků z turnajů.
Včera, když jsem odpoledne byl na hřištích, kde již pracovali Démoni s Andreou jsme společně konstatovali " O jeden den nás na Scottyho košonku minulo sluníčko a teploučko" . ale dalo se to. Saharáci nejsou žádný padavky.
Osobní profil Jack | 07.04.2015 16:02
Velmi vyvedená akce až tedy na to počasí
Osobní profil Ajlan | 06.04.2015 23:06
Doufám, že se ostatní kluboví hráči připojí a společně obnovíme tradici zpráv z důležitých klubových událostí a odehraných turnajů. Nenechte mě v tom samotnou a připojte se prosím. Děkuji.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery