Úvod » Zprávy

Výroční zpráva pétanque klubu SK Sahara Vědomice za rok 2015

publikováno 01.03.2016

Zpráva zpracovaná pro Valnou hromadu SK SAHARA Vědomice poděkování za tvůrčí literární činnost pro Pavlu Beranovou

Výroční zpráva pétanque klubu SK Sahara Vědomice za rok 2015

 

V roce 2015 oddíl pétanque navázal na svou předchozí úspěšnou pořadatelskou činnost i aktivní hráčský přístup.

V roce 2015 měl náš oddíl 26 registrovaných hráčů, z nichž 24 se zúčastnilo alespoň jednoho oficiálního turnaje České asociace pétanque klubů. Nejaktivnějším hráčem v rámci našeho klubu, byla Jiřina Demčíková, které odehrála 29 turnajů. Dvanáct hráčů klubu se pak zúčastnilo více než 10-ti turnajů, což svědčí o aktivním přístupu oddílu k reprezentaci SK Sahary Vědomice.

V roce 2015 jsme uspořádali 3 turnaje v rámci série asociace ČAPEK.  Těchto turnajů se zúčastnilo 386 hráčů z celé republiky i ze zahraničí. Za zmínku v této kategorii stojí turnaj Saharský pohár, který se s počtem 98 hrajících týmů i hráčskou kvalitou stal největším turnajem dvojic v celé historii turnajů v ČR. Dále jsme měli možnost uspořádat MČR smíšených dvojic, kterého se zúčastnilo 182 hráčů. Po velmi úspěšném vedení turnajů v roce 2014 nám bylo i v roce 2015 svěřeno pořadatelství MČR jednotlivců a MČR ve střelbě na přesnost. MČR jednotlivců se svými 157 přihlášenými týmy se naprosto neočekávaně vymklo běžným standardům a požadavkům na počet korektních hřišť, zázemí a pořadatelskou činnost. Turnaji jsme museli dokonce rozdělit a část odehrát na tréninkových hřištích u nového domu sportu. Zde je třeba vyzdvihnout spolupráci s obecním úřadem Vědomice a poděkovat zastupitelům a panu starostovi Tylovi za podporu a pomoc, bez níž by toto mistrovství vůbec nebylo možno uspořádat.  V rámci propagace jsme rovněž v srpnu zorganizovali jeden turnaj pro veřejnost, kterého se zúčastnily i děti, senioři a hendikepovaní spoluobčané.

Při pořádání turnajů jsme tedy byli úspěšní a můžeme tvrdit, že jsme je organizačně dobře zvládli a hráči z celé republiky i ze zahraničí se k nám rádi vracejí. Musíme tedy poděkovat těm členům klubu, kteří mají na hladkém průběhu domácích turnajů zásluhu.

Hlavním sportovním cílem loňského roku bylo vrátit se do klubové extraligy, nejvyšší klubové soutěže u nás. To se nám bohužel nepodařilo, obsadili jsme první nepostupové místo. V letošním roce budeme hrát opět  1.ligu a usilovat o návrat zpět mezi osm nejlepších.

O velmi aktivním přístupu našich hráčů k reprezentaci svědčí fakt, že se nám podařilo sestavit pět trojic reprezentujících Českou republiku ve slovenské Galantě na evropském seriálu Centrope, kde trojice Simona Horáčková, Robert Lapihuska a Milan Lapihuska ml. v silné konkurenci nejlepších evropských hráčů dosáhli na velmi pěkné 5.-8.místo. A trojice Pavla Beranová, Luděk Suchomel a Pavel Mazúr na 9.-16. Místo.  Rovněž jsme se v počtu tří družstev účastnili již tradiční zimní klubové ligy, kterou pořádá klub UBU Únětice. Tolik tedy ve stručnosti o sportovní a organizátorské činnosti našeho klubu.

Webové stránky oddílu, které slouží jednak k oddílové komunikaci, ale především k prezentaci vědomického pétanque jsou stále aktivní. Lze zde najít vše co k pétanque patří, jsou aktualizovány a k dispozici veřejnosti. K většímu povědomí o vědomickém pétanque jsme založili i facebookovou stránku.

Tolik tedy shrnutí roku 2015. V letošním roce budeme pořádat 3 turnaje v rámci ČAPEK a bylo nám opět svěřeno pořadatelství MČR jednotlivců i MČR ve střelbě na přesnost. Doufáme, že všech úkolů, které nás čekají se dobře zhostíme a rok 2016 bude pro nás nejméně tak úspěšný, jako ten předchozí.

 

 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Scotty | 01.03.2016 16:44
Děkuji Pavle Beranové Jiráskové

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz